Touchwind

Varmt .. och flyttIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Thu, July 10, 2014 19:55:31

Det har väl inte undgått någon att här är varmt... mest synd är det hemma för de sm¨å som är kvar, de ligger mest och flämtar när jag tar ut dem, först på kvällen blir det fart. Halva skaran har nu flyttat till sina nya hem och det har efter rapporter fungerat jättebra, de har snabbt funnit sig till rätta i sina nya familjer, underbart att höra.

Imorgon flyttar "Spencer" sen på söndag flyttar "Molly". Då är det 4 kvar hemma och i till veckan flyttar "Allan". En supergo kille har jag kvar i skaran som söker nytt hem.

Fröken "Lynn" stannar hos oss tills vidare .

Det är underbart när man får så fina hem till sina valpar :)

På bild ser ni "Allis" som flyttade till Mölle idag.Blog image

Rymlingar och en bilturIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Fri, July 04, 2014 18:00:17

Nu har huliganerna lärt sig och klättra över "staketet" i valprummet till resten av huset. Så igår morse kl 7 blev det till att höja med 10 cm.

När jag kommer ut ur duschen idag så möts jag av en glad "Molly" som inte tyckte 10 cm högre "staket" var någon större match.

I eftermiddags har vi vart på en biltur till veterinär för vaccinering , ID märkning och besiktning, valparna var jätteduktiga, bara enstaka små pip när chipet vaccinerades in. Nyss hemkommen och nu har de fått mat och leker för fullt utomhus.

Sista natten då alla är hos mig , imorgon åker 2 till sina nya familer och sen åker de undan för undan. Jag vet att de är så efterlängtade.

Jag lär få en lugn kväll för de lär vara dödströtta efter sin nya upplevelse.

KvällsmatIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Tue, July 01, 2014 22:39:17

Valparna sitter tyst och fint och väntar på sin kvällsmat. Så äter de och vilar i ca 10 minuter ...sen sätter de fart , de leker ,bits, morrar, springer, och har ett rejält kvällsrace som varar ungefär 40 minuter... så poff... slocknar alla som små ljusBlog image

Barn & SettrarIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Sat, June 28, 2014 12:25:22

Boogards Lillmatte med valparna. De är som tokiga när hon kommer. Det är något med barn och settrar.

GapskrattIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Wed, June 25, 2014 08:30:23

Dagens valp, Alfred... Hörde ett vrålande utan dess like från valprummet , rusar dit , Alfred sitter i hörnet och biter sig själv i örat och skriker i högans sky , samtidigt, jag skrattade så jag grät..

FotonIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Thu, June 19, 2014 21:35:42

Idag har jag gjort ett friskt försök med att fota alla valpar uppställda, man kan säga att det var inte poppis hos valparna så det blev väldigt varierande resultat. Men några av dem stod riktigt bra, andra la sig ner som en pannkaka och häftfen har så tjocka magar att de såg mer ut som hängbuksvin än settervalpar. Jag gör nya försök under helgen.

Ha en riktigt bra midsommar alla
Blog image

Trevligt främmatIrländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Sat, June 14, 2014 23:03:10

Idag och tidigare i veckan har jag haft underbara "valpköpare" på besök för att träffa de små och resten av skaran. Kvällen skulle avslutas med individuell fotografering men nepp det gick inte de små bara vägrade att stå. Och jag bråkar inte med dem,, det är inte hela världen. Syster Yster Fleur har varit extramamma idag hon leker och pysslar och ser ut att älska det. Titt som tätt kommer hon fram och säger till att hon vill in till valparna. Mamma Scrabbles följde med på skogsrunda för första gången på 5 veckor och hon njöt i fulla drag . Sen kom "farfar med husse och lillmatte på besök oh vi fick till ett kort med 3 generationer. Sixten . Fleur och Boogard.
Varmt..Irländsk Röd Setter

Posted by Touchwind Tue, June 10, 2014 21:56:22

.. usch vilken värme det varit idag, de små har knappt rört sig ute utan sovit i skuggan hela dagen. Jag ställde ut låga skålar med vatten utifall att de ville ha vatten men inte då (mina småvalpar har aldrig druckit vatten ) Däremot badade samtliga glatt i vattnet smiley för att svalka sig lite.

En liten kille och en liten tjej var de enda som orkade busa lite grann Nu när de kommit in och det blivit svalt så har de tagit igen det med råge, det har varit full fart.